Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплати коштів вкладникам ПАТ «УПБ»

02.09.2015

У зв’язку з прийняттям виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) рішення від 28 серпня 2015 р. № 158, «Про початок процедури ліквідації ПАТ «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ БАНК»та делегування повноважень ліквідатора банку», Фонд з 03 вересня 2015 р. розпочинає виплати коштів вкладникам даного банку.

Для отримання коштів вкладники ПАТ «УПБ» з 03 вересня 2015 р. до 13 жовтня 2015 р. включно можуть звертатись до установ банків-агентів Фонду. Банк-агент Фонду визначається залежно від місця реєстрації проживання за паспортом, вказаному вкладниками при укладанні договору банківського вкладу/рахунку з ПАТ «УПБ». Перелік банків наведено у таблиці.

Місце реєстрації проживання за паспортом, вказане вкладником при укладанні договору банківського вкладу з ПАТ «УПБ»Банк, що здійснює виплату коштів
Вінницька областьПАТ «Альфа-Банк»
Волинська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Дніпропетровська областьПАТ «Альфа-Банк»
Донецька областьПАТ «Альфа-Банк»
Житомирська областьПАТ «Альфа-Банк»
Закарпатська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Запорізька областьПАТ «Альфа-Банк»
Івано-Франківська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
м. КиївПАТ «Альфа-Банк»
Київська областьПАТ «Альфа-Банк»
Кіровоградська областьПАТ «Альфа-Банк»
Львівська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Луганська областьПАТ «Альфа-Банк»
Миколаївська областьПАТ «Альфа-Банк»
Одеська областьПАТ «Альфа-Банк»
Полтавська областьПАТ «Альфа-Банк»
Рівненьська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Сумська областьПАТ «Альфа-Банк»
Тернопільська областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Харківська областьПАТ «Альфа-Банк»
Херсонська областьПАТ «Альфа-Банк»
Хмельницька областьПАТ «КРЕДОБАНК»
Черкаська областьПАТ «Альфа-Банк»
Чернівецька областьПАТ «Альфа-Банк»
Чернігівська областьПАТ «Альфа-Банк»

Відшкодування вкладникам ПАТ «УПБ», які з будь-яких причин не звернуться до банків-агентів Фонду в період з 03 вересня 2015 р. до 13 жовтня 2015 р., здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до визначеного банку-агенту Фонду та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно надати до Фонду копії: паспорту та документа органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) та нотаріально засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину.

Виплати відшкодувань вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Довідкова інформація за телефонами:

 «Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб»: 0 800-30-40-10, 0 800-503-435 (дзвінки по Україні безкоштовні);

ПАТ «УПБ»:38 (044) 289-44-31, 38 (044) 289-53-54, 38 (044) 234-31-00;

ПАТ «КРЕДОБАНК»: 0 800 50 88 70 (безкоштовно в межах Україні);

ПАТ «Альфа-Банк»: 0-800-50-30-50;

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб: 0-800-105-800 (дзвінки по Україні безкоштовні).